Tarot

TarotKo govorimo o zgodovini tarota, govorimo o eni veliki neznanki. Čeprav je bilo na to temo napisano veliko število knjig, še vedno ne moremo natančno govoriti o poreklu tarota.

Številne stare civilizacije, še posebej pa vzhodne, so v veliki meri vplivale na simboliko in ustvarjanje tarot kart. Prve tarot karte v Evropi so se pojavile med leti 1420 in 1440. Karte so bile namenjene predvsem igri, ki se je igrala v delih Italije in Francije. Prevladuje prepričanje, da so Kitajci, Egipčani in islamski narodi že stoletja pred tem na podoben način označevali svoje karte – po njih so risali razne figure, znake in simbole. Prav zaradi tega nekateri menijo, da tarot izvira iz Kitajske, Indije in Perzije, medtem ko drugi trdijo, da izvirajo iz Evrope. Zahvaljujoč ciganom so se karte v drugi polovici 15. stoletja razširile po Evropi in po zahodu, Cigani so tarot karte uporabljali za napovedovanje usode.

Skozi leta je nastalo veliko število tarot kart z različnimi motivi in izvedbo. Danes se v glavnem uporabljajo sodobnejši kompleti kart, z vizualnimi in simboličnimi liki. Današnji tarot tvori 78 kart, ki jih imenujemo arkane, kar v prevodu pomeni skrivnosti. Komplet kart je razdeljen na 2 dela. Velike arkane tvori 22 kart, male arkane pa 56 kart. Vaša usoda ni zapisana v tarot kartah. Slednje vam dajejo možnost lastne izbire in ne vplivajo na nespremenljive okoliščine. S pomočjo tarota dobite realno sliko sedanjosti in trenutne situacije, v kateri se nahajate zaradi določenih dejavnikov v preteklosti. Tarot karte vam pomagajo poiskati pravo pot, ponujajo vam nasvete in rešitve, ki so najboljše za vas. S tem pridobivate na svojem času. Prav tako dobite priložnost sprejemanja pravilne odločitve, ki vas bo usmerila na boljšo pot v prihodnosti. Sami vplivate na potek dogodkov in končni izid.

Tarot z energijo povezuje dve osebi

Tarot z energijo povezuje dve osebi, za kateri ni nujno, da sta fizično ena ob drugi. Ob tem izvemo informacije in podrobnosti iz življenja osebe, ki postavlja vprašanja. Pomembno je vedeti, da tarot poteka v sedanjosti in nam kaže ukrepe, ki jih je najbolje narediti v določeni točki v prihodnosti. Tarot nima nikakršnih omejitev za osebo, ki želi postaviti vprašanje. Vsako vprašanje ima svoj odgovor, ki je zapisan v nas. S pomočjo tarota in energije, s katero smo povezani, dobimo odgovore na postavljena vprašanja. Izkušnja, ki smo jo pridobili preko določenih dogodkov, je zelo pomembna, saj se učimo skozi celo življenje. Čeprav so nekatere stvari trenutno lahko slabe, to ni znak za slabo prihodnost. Tarot lahko spremeni slabe navade in izkušnje, ki se nahajajo v vaši podzavesti.

Tarot ni niti magija niti čarovnija

Če se odločite za tarot svetovanje, vam priporočamo, da to naredite takrat, ko začutite potrebo po nasvetu in pomoči. Tarot ni niti magija niti čarovnija, temveč tolmačenje in branje simbolov in slik iz kart. Vsak posameznik tarot dojema na svoj način. Pokličite nas in postavite jasno vprašanje na temo tistega, kar želite izvedeti. Ne glede na to, kakšen bo odgovor, ga sprejmite in se odločite za tisto, kar je najboljše za vas v tem trenutku. Če ste pripravljeni sprejeti odgovore in delati na njih, vam bo tarot koristil in vam povrnil moč ter zaupanje v izgubljeno.